Abstinenser fra Franskmannland (Kyllingbryst med rødvin og smørstekt sjampignon)

Publisert 27 september, 2012

Bonjour kjære lesere! For de som ikke har fått med seg det, har jeg vært i Finnmark de siste dagene, på en kulinarisk og kulturfyllt reise med reinsdyr og reinsdyrkjøtt i fokus. Sier ikke mer enn at jeg har hatt det superfantastisk, da jeg tenkte å dedikere et eget innlegg til resten av opplevelsen. I mellomtiden er det herlig fransk som står på menyen!

Det aller største problemet med å være meg, må enkelt og greit være de såkalte matabstinensene som dominerer livet mitt. Jeg er rett og slett et matvrak som mer eller mindre bruker 90% av døgnet på enten å spise mat, eller å tenke på mat. Om natten drømmer jeg om mat. Og får jeg ikke den maten jeg drømte om i meg iløpet av de neste dagene, kommer nettopp disse matabstinensene. Det begynner med en form for kribling i magen. Så sprer den seg ut i hele kroppen. Og da merker jeg at det begynner å bli litt problematisk. Ikke klarer jeg å lese når jeg sitter og dagdrømmer om en sjokoladefondant, ei klarer jeg å gjøre noe annet konstruktivt. Jeg kan liksom høre kjøkkenet rope på meg. Le Cruset kasserollene som står pent på rekke og rad og roper. Roper og venter på å bli brukt. Knivene, løken, rødvinen, kyllingen, soppen, den ferske basilikumen i vinduskarmen, ja alt man behøver for å lage en perfekt kyllingrett med rødvin og sjampignon står og roper. Plutselig har de dannet et kor og står synger til meg. Da, da er det ikke mye å gjøre. Da tripper man forsiktig bort til kjøkkenet og gjør den skaden man behøver å gjøre. Koste hva det vil.

Dette trenger du for å slukke Frankrike-abstinenser:
-500 g renskåret kyllingkjøtt. kyllingbryst, hel kylling, eller fillet funker utmerket. Finnes vel ingen andre alternativer?
– 1 flaske rødvin fra Bourgogne
– 1 sjalottløk
– 1/2 ts tørket oregano
– 1 ss Dijon-sennep
– salt og pepper
– 1 ss finhakket fersk persille
– 100 g sjampignon
– 7 ss smør

Dette gjør du for å stoppe Frankrike-abstinenser:
1. Begynn med å skjære opp kyllingen i passe store stykker, bruk bildet som hint. Varm litt olje i en stekepanne, og stek kyllingen. Ha i salt og pepper, og strø over oregano. Tilsett 1 ss smør mot slutten, og trekk stekepannen vekk fra varmen.

2. I en tykkbunnet kjele smelter du 2 ss av smøret, har i finhakket sjalottløk, og hele vinflasken. Kok opp på sterk effekt, og reduser mengde til 50 prosent av utgangspunktet. Tilsett sennep og persille, og rør inn 3 ss smør.

3. I en tykkbunnet stekpanne varmer du 1 ss smør, og tilsetter oppskåret sopp. Sauter soppen til den er gylden på middelsvarme, og tilsett litt salt, pepper og en klype oregano. Serverer de tre elementene samlet på store, fine tallerkener.

Bon apetit! 😀

Kategorier:    Hovedrett / Høst / Sommer / Vår / Vinter

2 svar til “Abstinenser fra Franskmannland (Kyllingbryst med rødvin og smørstekt sjampignon)”

  1. kvelstad sier:

    Det ser helt nydelig ut 🙂 Azum

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *