Bakte pærer med hasselnøtter og honning

Publisert 17 september, 2014

Foralldel_0021-16

Jeg har i grunn ikke vært særlig glad i denne typen desserter tidligere, og alltid styrt unna dem når jeg har sett dem på menyen hos ymse restauranter. Selvsagt velger jeg heller sjokoladekaken, den frister jo hundre ganger mer!

Men etterhvert som årene går, og kollagenet i huden svikter, og rynkene dukker opp, og jeg eldes, virker det som om også smaksløkene finner nye ting behagelig. Så plutselig en dag fikk jeg lyst på slike bakte pærer. For å sprike opp smaken, måtte jeg bruke litt honning og hasselnøtter i tillegg.

Dette trenger du:
3 modne pærer
3 ss mild honning
50 g finhakkede hasselnøtter
1 ss smør
1 ts sukker

Dette gjør du:
1. Smelt honning, smør og sukker på svak varme i en kjele.Det skal kun smelte sammen, vi er ikke ute etter en seig karamellsaus, så ta de av platen lenge før det begynner å koke. Ha i nøtter.
2. Skrell pærene, og stikk ut kjernene om du vil. Personlig syntes jeg det ser mye finere ut med stilken på. Ha de i en ildfast form, og hell over honningsausen. Stekes i ca 20 minutter på 180 grader.

Kategorier:    Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *