Ekstraordinær sjokoladeterte

Publisert 10 august, 2014

Terte_003

Terte_002

Terte_001

Terte_006

Terte_004

Primo august, og det bugner av flotte bær både i fruktdisken, skogen, og diverse hager (dra på slang om du ikke har egen). Ingen grunn til å drepe disse små søtnosene ved å koke dem til syltetøy. Bær nytes best ferske, helt alene, eller akkompagnert av andre herligheter som eksempelvis sjokolade. Derfor har jeg laget et passe søtt, ganske så sprøtt, og veldig godt terteskall, og randfylt det med en tykk og god sjokoladeganache og masse bær. For å gjøre den ekstra god, har jeg brukt litt akasiehonning og en fransk olivenolje i, som setter et eksepsjonelt nøttepreg på smaken.

Dette trenger du:
Tertedeig:
250 g hvetemel
100 g melis
100 g saltet smør
2 egg

Fyll:
200 g mørk sjokolade
1 ss olivenolje
2 dl kremfløte
500 g diverse friske bær
vaniljeis til servering (kan sløyfes)

Dette gjør du:
I en bakebolle blandes melis og mel godt, før mykt smør tilsettes og smuldres godt. Deretter røres egget inn, før deigen knas til den er fast. Pakkes inn i folie, og vugges til søvn i kjøleskapet i minimum 2 timer.

Smør en stor springform, eller 8 små terteformer med masse smør, før du klemmer ut deigen med fingrene i disse. Stikk hull i bunnen, og stek dem gyldne i ovnen på 150 grader i ca 10-15 minutter. Kjøles ned.

For å lage ganache grovhakker du sjokoladen, og smelter den over vannbad. Når sjokoladen er flytende, tilsetter du fløten gradvis og rører godt til du får en tykk og fin krem. Ha i olje og akasiehonning, og rør videre. Deretter heller du den over i terteskallet, og setter den i kjøleskapet.

Når sjokoladekremen har stivnet, dekker du den med bær like før servering. Nytes med vaniljeis.

Kategorier:    Dessert / Høst / Sjokolade / Sommer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *