Sprø sjokoladekaker med sjokoladesaus

Publisert 30 april, 2012

Jeg er en sjokoman. En av de verste faktisk. Får jeg ikke min daglige dose med sjokolade begynner kroppen å skjelve, og abstinensene tar overhånd. Faktisk, så blir jeg veldig sinna også. Det er helt sant!  Så, etter å ha revet meg selv i håret i dag, og knust diverse papptallerkener (les: revet) grunnet mangel på sjokolade, fant jeg ut av det var lenge siden jeg hadde laget muffins! Og det er jo ikke bra, de små søte kakene kan man jo ikke glemme. Da var det ikke annet å  gjøre enn å finne frem bakebolle og visp, og slå til med disse herligehetene; superluftige sjokolademuffins servert med jorbær, og en klissete sjokoladesaus.

Vanskelighetsgrad: Lett.

Dette trenger du: 100 g smør, 100 g sukker, 100 hvetemel, 2 egg, 3 ss bakekao, 1 ss bakepulver, 1/2 dl valnøtter, og 1 ss melk.

Dette gjør du:

1. Pisk sammen egg og sukker til eggedosis, og tilsett det tørre. Smelt smør og rør det godt inn. Fordel røren i små muffinsformer, og stek kakene på 180 grader i omtrent 10-20 minutter.

Kakene serveres med en belgisk sjokoladesaus, som lages ved å smelte 100 g mørk kvalitetsjokolade, som du pisker sammen med 1,5-2 dl kremfløte, 50 g smør og 1 ss sukker. Akkompagneres søtsaken av jordbær, og gjerne en fruktig rødvin fra Valpolicella blir smaken enda mer fantastisk.

Nå skal jeg hoppe i dusjen og vaske ut mel fra håret mitt, jeg hadde en liten ulykke på kjøkkenet skjønner du. Uansett, ha en fortsatt strålende søndag! 😀

Följ min blogg med Bloglovin

Kategorier:    Bakst / Dessert / Høst / Jul / Sjokolade / Sommer / Ukategorisert / Vår / Vinter

9 svar til “Sprø sjokoladekaker med sjokoladesaus”

 1. Zein sier:

  Ser fantastisk ut! 😮

 2. Velkomen ombord!!! Det er rett og slett farleg å lese bloggen din; det er så mykje søtt og syndig som fristar!!! Kult bilde, forresten!

 3. K sier:

  Sjokoladekakeeeee<3

 4. abigia sier:

  tusen takk 🙂

 5. Amna sier:

  Chaaaaclete! 😀

 6. hungrynim sier:

  Kan du vise hvordan du lager det sjokolade»nettet»?

 7. Hira sier:

  Dette har jeg lyst på snart!!!
  Flotters blogg!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *