Kremet spinatsuppe med posjerte egg

Publisert 13 april, 2013

spinatsuppe

Bonjour! Lørdager er fine dager. Tid til matlaging, tid til lesing, og tid til kos. Litt lesing, mye kos. Siden det virker som om vinteren aldri har planer om å gi slipp på vår kjære tigerstad, tenkte jeg at jeg like så godt kunne unne meg selv en lekker suppe. Litt lei de «vanlige», så da måtte jeg prøve meg på noe nytt. Jeg er i grunn veldig glad i supper, men klarer ikke samme type suppe to ganger i året. Og da ender det fort opp med at jeg lager supper ganske sjeldent, dessverre.

Denne suppen er en liten herlighet laget av hjemmelaget kyllingkraft, og spinat, akkompagnert av et aldri så lite posjert egg. Det er vel ingen hemmelighet at det å posjere egg kan være vanskelig, derfor tenker jeg å legge ut en liten videosnutt om hvordan det gjøres til uken. I mellomtiden får dere som kan posjere egg, kose dere med denne herlige suppen! (Jeg vet forresten at suppen muligens ikke ser all verdens ut, men den er supergod!)

Dette trenger du:
25g smør
1 finhakket løk
2 hvitløksfedd, finhakket
300 dl kyllingkraft
1-2 dl finhakket spinat
4 ss finhakket persille/dill/eller en annen urt du liker
0,5 dl kremfløte
Salt og pepper
Bittelitt revet muskattnøtt

Dette gjør du:
Fres løken til den gylden i smøret på svak varme. Tilsett spinat og hvitløk, rør forsiktig. Tilsett kraft og kremfløte, og la det hele koke forsiktig til suppen får en fin konsistens. Ha i urten(e), muskat, og smak til med salt og pepper.
Serveres med ett porsjert egg per porsjon.

Kategorier:    Forrett / Hovedrett / Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *