Mørk sjokoladekake med stjerneanis

Publisert 21 august, 2014

Foralldel_0021-21

Foralldel_0021-2

Foralldel_0021-3

Det skal ikke så mye til for å lage en god sjokoladekake. Personlig foretrekker jeg de litt fuktige, gjerne med litt flytende røre i midten, og da blir ofte til at det er nettopp den typen som dominerer her på kjøkkenet. For at det skal bli ekstra godt, er det bare å helle over en tykk og god sjokoladsaus med et deilig hint av stjerneanis. Den perfekte høst-sjokoladekake!

Oppskrift på kaken:

50 g mørk kokesjokolade (Valrhona 60-70%)
120 g smør
90 g hvetemel
2 stk hele egg +
2 stk eggeplommer
100 g sukker
1,5 ss kakao
1 ss melk eller kremfløte

Dette gjør du:
1. Grovhakk sjokoladen, og smelt den over vannbad. Ha i smør og smelt videre, tilsett sukker, og rør godt til du får en glatt røre. Rør inn ett egg av gangen, før du har i de ekstra plommene, ha i melk, og tislutt pisker du inn kakao og hvetemel.

2. Smør ramikiner med smør, og fyll dem 3/4 fulle. Stek dem på 180 grader over- og undervarme. Her er det viktig at du følger godt med. En fondant kan være ferdig iløpet av 6-10 minutter. Kaken er ferdig ca. 3 minutter etter at røren i toppen er stekt. Stekes på midterste rille, på over- og undervarme uten vifte.

3. Velt ut kaken fra formen, eller server den direkte fra formen.

Oppskrift på sjokoladesaus:
200 g mørk, sjokolade (50-70%), så fin som samvittigheten din tillater deg! (Jeg sverger til Valrhona/Callebaut)
1 vaniljestang
en klype havsalt til sausen
3 dl kremfløte
5-6 stjerneanis

Dette gjør du for å lage sausen:

1. Smelt finhakket sjokolade over vannbad, og tilsett hele stjerneanis. Det er viktig at temperaturen aldri overstiger 50 grader. Bruk termometer, og la sjokoladen ha en konstant temperatur mellom 40 0g 50 grader, mens du rører inn kremfløten gradvis, til du får en fin flytende saus. La anisen ligge i sausen under samme temperatur i minst 20 minutter. Da vil smaks- og duftstoffene trekke ut av krydderet og inn i sausen.

2. Snitt vaniljestangen, og skrap ut førene tilsett disse i sausen, etterfulgt av en klype havsalt. Rør sausen til den er glatt og finn, og la den stå over vannbadet. Temperaturen kan godt falle nå.

Kategorier:    Ukategorisert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *