Sautert asparges i fløtesaus

Publisert 20 mai, 2013

Nå som aspargessesongen er i gang, klarte jeg ikke la vær å unne min gane noe basert på denne herlige råvaren fra paradis. Dette er en meget enkel forrett, som passer ypperlig på varme forsommerdager som i dag.  Retten er komponert av to enkle elementer; sauterte asparges og en fyldig fløtesaus laget med herlig champignon og en stor kladd smør. Før en sauterer aspargesen, må den kokes. Det er her det gjelder å være flink. Det sies at asparges skal kokes til konsistensen er såpass fast at kvinnen rødmer, men ikke så myk at mannen blir skamfull!
Dette trenger du:

 1. 1 kg asparges
 2. 2 ss olivenolje
 3. 0,5 kg champignon
 4. 3 sjalottløk (finhakket)
 5. 1 fedd presset hvitløk
 6. Litt salt og nykvernet pepper
 7. 1 dl tørr hvitvin
 8. 1,5 dl hønskraft
 9. 1,5 dl kremfløte eller matfløte
 10. 1 ss hakket persille
 11. 1 ss smør

Dette gjør du: 

 1. Kok opp lettsaltet vann i en stor,  gjerne dyp kjele av rustfritt stål, og kok aspargesen i 4-6 minutter, avhengig av tykkelsen. Husk konsistensregelen. Før aspargesen kokes, kapper du av 1/3 av den nederste stilken, og skreller alt annet enn toppene. Dette gjør det lett for smør og andre smaker å trekke inn i stilken og gjøre underverker.
 2. Ha i 2 ss smør i en stekepanne, og brun oppskåret sopp på høy effekt. Her gjelder det å ikke ha for mye sopp i pannen, hvis ikke ender du opp med kokt og ikke brunet sopp! Husk å røre ofte. Ha i løk og hvitløk. Hell overhvitvin, og la den nærmest fordampe, før du heller over hønsekraft og lar den fordampe til det halve av utgangspunktet. Tilsett fløte og persille, og det koke i ytterlige 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
 3. Smelt 1 ss smør i en stekepanne, ha over aspargesen og sauter (steke raskt mens aspargesen er i bevegelse) på sterk varme i 1 minutt. Anrettes på stor tallerkener med herlig soppsaus!
Kategorier:    Forrett / Sommer / Vår

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *