Sjokoladekrem med chilli og jordbær

Publisert 8 november, 2012

Det umulige har skjedd. Jeg har mistet alt av bake/matlyst. Derfor har jeg dessverre ikke blogget i det siste. Aner ikke hva det kommer av, men jeg spiste faktisk knekkebrød i dag. Så ille er det. Rett og slett. Får håpe på at det gir seg, og i mellomtiden får dere en herlig liten godbit som ble laget for hundre år siden men ikke publisert på bloggen. For øvrig føles det som om jeg går rundt og brygger på en aldri så liten influensa, så hvor lenge det er til jeg får somlet meg til å skrive et nytt blogginnlegg er uvisst. Men jeg lover å få det til så ofte som mulig.

Uansett, for å lage denne herlige sjokoladekremen trenger du minimalt med råvarer, og i tillegg er den veldig enkel å lage. Den smelter på tungen, og tar rett og slett livet av deg! Nytes alene, eller ved siden av en sjokoladekake. Begynner med en bittersøt sjokoladesmak, som går gradvis over i en litt mer eksotisk og pikant chillismak, som gir seg fort uten å opptre overlegent. Herigt, herligt.

Dette trenger du:

– 1/4 dl kremfløte

– 1 bittelitenliten klype finknust, tørket chilli

– 100 g fin, mørk sjokolade. Gjerne Valrhona.

– 1 ss sukker

– 1 kurv jordbær

Dette gjør du:

1. I en tykkbunnet kjele varmer du opp fløte på svak varme, og har i chilli og finhakket sjokolade. Rør med en tresleiv til all sjokoladen er smeltet, og oppløst i fløten. NB: Fløten må IKKE koke.

2. Ha sjokoladefløten over i en bolle, og avkjøl den. I første omgang gjøres dette i romtempratur, så kjøleskap. Etter omlag fire timer i kjøleskapet, er fløten klar til å piskes. Da pisker du den på vanlig måte, men husk å være forsiktig, for fløte med kakaofett går mye raskere å piske enn fløte uten. Serveres med jordbær eller andre bær.

Kategorier:    Dessert / Sjokolade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *