Småpikant chillikonfekt

Publisert 14 desember, 2012

Det første du kjenner er en nydelig, mørk sjokolade som smelter pent på tungen, og brer seg over ganen. Den bittersøte ettersmaken balanseres perfekt av den sukkersøte marsipansmaken som gradvis tar over etter at sjokoladen forsvinner. Du biter forsiktig gjennom det tynne marsipanlaget, og lar deg forføre av den deiligste, myke chillisjokolade-trøffelen som sakte men sikkert kommer til syne. Bon apetit!

Dette er en nydelig konfekt som spiller hovedsakelig på tre smaker: sjokolade, marsipan og chilli. En fryd for øyet, og en fryd for ganen. Pakker du dem inn i små esker med sløyfer på, er du garrantert en julegave de færreste vil glemme.

Dette trenger du for 15 biter:
200 g marsipan, 150 g mørk sjokolade (50-70 %), 2 ss kremfløte, noen flak tørket og malt rød chilli, og 30 g hvit sjokolade til pynt (kan sløyfes).

Dette gjør du:
1. I en liten kopp blander du finknust chilli og fløte. Rør godt, slik at alt løser seg opp gjevnt. Helle blandingen over i en liten bakebolle, og tilsett 50 g finhakket mørk sjokolade. Holdt igjen de restværende 100 g. Plasser bollen over vannbad, og smelt sjokoladen og kremen til du får en glatt krem. Plasseres i kjøleskap i 2 timer.
2. Deretter triller du 15 kuler av sjokolademassen, og plasserer dem på et brett. Del marsipanen opp i 15 kuler og trykk kulene ut til små pannekaker. Legg én sjokoladekule på hver marsipanflate, og trill den til en kule slik at du får en marsipankule med sjokoladekjerne.

3. Smelt resten av sjokoladen over vannbad, og dypp marsipankulene i denne. Plasser de på et brett, og pynt eventuet med revet, hvit sjokolade.

Lykke til! 😀

Kategorier:    Blogg / Dessert / Sjokolade

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *