Marsipankake med tonkakrem

Publisert 25 juli, 2013

Omflankert av rungende latter, klirrende Riedel-krystall, kakebord med makrontårn med sukkerkrystaller som glitrer og minner om intrikate kunstverk i sommersolen, lukten av bringebær og musserende Moët som blandes i høye fløyter, følelsen av nyslåttgress mellom bare tær, glovarm asfalt mot føttene, og klar blå himmel som ser ut til å holde fast ved oss. Sommeren er herlig. Og herligere blir den med en sommerkake.

2FQcmuFv6EYDQHAn6mtE0oIw8A8a4aj3D69JwU96hAA

HTo4d84oY2-0WQUlJQP-I6PfHfynhG8UkFWjARmdCcQ

Dette trenger du for sukkerbrødet: 4 egg, 100 g sukker og 75 g hvetemel.

Dette trenger du for fyllet: 1/4 l kremfløte, 2 ss sukker, 1 dl valnøtter, 1 dlbringebærsyltetøy, tonkabønner og 1/2 dl melk

Dette trenger du for marsipanlokket: 300 g marsipan og 1/2 dl melis.

Pynt med en kurv norske jordbær.

Dette gjør du:

For å lage kakebunn:

1. Pisk egg og sukker stivt i en kjøkkenmaskin, eller med håndmikser. Eggedosisen skal være så stiv at du kan skrive «Ole» i den med en sleiv, uten at noen av bokstavene forsvinner iløpet av 15 sekunder.

2. Sikt inn hvetemel, og rør forsiktig rundt så røren ikke faller sammen. Stekes i en rundt kakeform med diameter på 24 cm i omtrent 35 minutter på 180 grader.

Fyll:

1. Varm opp fløten, tilsett tønkebønnen før du kjøler den ned igjen. Pisk med sukker til krem i en bakebolle.

2. Kjøl ned sukkerbrødet, og del det i tre med en skarp kniv. Plasser det første laget på et kakefat, og dynk det med noen skjeer melk, før du legger på 1/4 av den piskede kremen. Deretter strør du over grovhakkede valnøtter.

3. Legg på neste sukkerbrødlag, og dynk det igjen med melk, før du dekker det med bringebærsyltetøy, og 2/4 av den piskede kremen. Tislutt legger du på topplokket som du dynker, og dekker med resten av kremen

Lokk:

1. Kna marsipanen godt i hendene, slik at den blir myk og lett å forme. Deretter triller du en kule av den på et rent underlag.

2. Strø tørr melis på over- og undersiden av maripankulen, og kjevle ut en sirkel som dekker kaken, og sidene på kaken. Legg det forsiktig over kaken, og klapp forsiktig rundt sidene. Skjær bort det overflødeige, og sett kaken kjølig i minst en halvtime før servering.

Kategorier:    Bakst / Dessert / Sommer / Vår

2 svar til “Marsipankake med tonkakrem”

  1. Fantastisk! Ser bare helt utrolig god ut, og smakte sikkert helt fortreffelig. Du er et naturtalent på kjevling av marsipan. Sikker på du har valgt rett yrkesvei?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *